top of page

WAT IS KSA WESTMALLE?

Op deze vraag een alomvattend antwoord geven, is bijzonder moeilijk. KSA is: ons elk weekend kei hard amuseren, nieuwe dingen ontdekken en vrienden maken voor het leven. Maar KSA is ook experimenteren en jezelf ontwikkelen. De gemotiveerde leiding zorgt zowat elke zaterdag doorheen het jaar voor spetterende activiteiten. Creativiteit dragen we hoog in het vaandel en het amusement van onze leden staat centraal. Onze activiteiten bestaan steevast uit een gezonde mix van sport, spel en gewoon is zot doen. Met als absolute climax het jaarlijkse kamp in juli. 

 

Kortom: bij ons gaat het om levenslange herinneringen maken met je beste vrienden!

Praktische info

Elke zaterdag is het van 13.30u tot 16.30u activiteit, tenzij anders aangekondigd. Je kan ons tijdens het jaar vinden op het terrein naast de sporthal van Westmalle (Berckhovenstraat 23). Iedereen vanaf zes jaar is welkom. Meer informatie over onze groepen vind je bij bannen. Tijdens de activiteiten is het sjaaltje verplicht. KSA hemd is optioneel.


Soms heeft de groep niet gewoon activiteit, maar gaat ze bijvoorbeeld schaatsen, zwemmen of op weekendje. 

Pret verzekerd! 

Our Mission

Inschrijven

Vanaf begin september kan iedereen zich online inschrijven. Lid worden bedraagt €25 per jaar. 


Nieuwe kinderen mogen vanzelfsprekend eerst een tijdje komen proberen voor ze beslissen. Later in het jaar inschrijven kan ook nog altijd! Eén keer per jaar organiseren we een vriendjesdag waarop alle leden hun beste vrienden, vriendinnetjes, buren, familie... mogen meenemen naar de activiteit.

Kom zeker eens langs, je bent altijd welkom!

Geschiedenis

1940.jpg

4 SEPTEMBER 1941

De eerste vergadering

Op deze dag vond de eerste vergadering van KSA Ruusbroec plaats. Deze groep werd vooral draaiende gehouden dankzij de hulp van studenten in het hoger ondewijs, maar al snel werden er afspraken gemaakt met het Sint-Jan Berchmans College van Westmalle. De komende 25 jaar zou Broeder Theo Delang zich ontfermen over de KSA.

1960.jpg

EIND JAREN '60

Invloed studentenrevolte

Eind jaren '60 vond de studentenrevolte plaats, wat ook zijn sporen naliet op onze KSA. De studenten wilden volledig opnieuw beginnen, deze keer zonder religieus karakter. De toenmalige directeur van het college besloot dat enkel nog leerlingen van het eigen college lid mochten zijn. Door een begeleidingstekort was het korte tijd gedaan met de KSA.

1982.jpg

1982

KSA wordt KSJ

In 1982, vier jaar nadat het nationaal werd aangenomen, verandere KSA (Katholieke StudentenActie) in KSJ (Katholieke Studerende Jeugd)

1983.jpg

1983

Een eigen plekje

Omdat een KSJ uitging van een gemengde werking, kon/wilde de vereniging niet meer bij het jongenscollege blijven. De zoektocht naar een eigen lokaal begon. Als hulp hierbij werd de KSJ Westmalle vzw opgericht. Zo hebben we ze tot voor kort gekend.

present.jpg

2015

KSJ wordt KSA

Sinds september 2015 zijn we terug een KSA: KSA Westmalle! Waar vroeger de namen KSJ, VKSJ en KSA door elkaar werden gebruikt, krijgt alles nu één uniforme naam. Zo is het voor iedereen duidelijk dat we één grote jeugdbeweging zijn!

Kom erbij!
En maak je eigen KSA-verhaal! 

bottom of page